31 juli 2005
2 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 500 gram tot 1 kg champignons
  • 100 gr boter
  • 100 gr bloem
  • bouillon (kookvocht van mosselen)
  • 1 citroen (mag je weglaten)
  • 1 room
  • 2 kg mosselen
  • 2 uien
  • 1 groene selder
  • 2 wortels
  • zout en peper
  • peterselie

Bereiding

Stap 1
Doe de mosselen in een grote kookpan met de stukken ui, wortel, selder, groente bouillonblokje en laat op een hevig vuur openkoken.

Stap 2
Haal de mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht (de bouillon).

Stap 3
Pel het sjalotje en snipper fijn. Snijd de champignons in plakjes. Stoof ze in de boter.

Stap 4
Voeg al roerende de bloem toe en leng aan met de bouillon, laat doorkoken.

Stap 5
Breng op smaak met citroensap, peper, zout en de room. Doe de mosseltjes erbij.

Stap 6
Laat nog even verwarmen. Garneer tenslotte met de grof gehakte peterselie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mosselen met kruiden boter

    4

    15 minuten

  • Garnalencocktail

    4

    10 minuten

  • Crab cakes

    5

    25 minuten

  • Scampi met honing en sesamzaadjes

    4

    35 minuten