23 november 2008
4 personen
60

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 0.3 bakje suiker
  • 1 bakje slagroom (250 ml)
  • 1 bakje melk
  • 1 zake vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 0.5 tl korinaderzaad

Variatietips

  1. Als versiering kruidnootjes of pepernoten op het ijs leggen.

Bereiding

Stap 1
Klop de slagroom stijf en leg even apart. Klop de eieren en suiker tot het licht van kleur wordt en 1 luchtige massa is. Roer vervolgens met een spatel voorzichtig de geklopte slagroom toe, vervolgens de melk en de vanille tot het weer 1 mooie massa is. Als laatste voorzichtig de kaneel, kruidnagelpoederm nootmuskaat en korianderzaad er door heen spatelen tot het een massa is. Vervolgens het ijsmengsel in de koelkast zetten minimaal 30 minuten. Maar het is helemaal super als je het de avond voor gebruik maakt. IJsmachine Zet de ijsmachine aan volgens de gebruiksaanwijzing (moet dus draaien voordat je het ijsmengsel toevoegd). Schep het ijsmengsel erin en laat het ongeveer 20-30 minuten draaien (check de precieze tijd in de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine, de tijd kan verschillen). Het ijs is nu klaar. Zonder ijsmachine Schep het ijs in een ruim bakje. Zet het bakje in de vriezer en roer het ijs om de 15 minuten met een vork goed door tot dat het ijsschepbaar is.

Variatietips

  1. Als versiering kruidnootjes of pepernoten op het ijs leggen.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!