Spaghetti met spinazie uit de oven
13 september 2011
2 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti (ongekookt), klein gemaakt
  • 1 stuk (rode) ui, fijn gesneden
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 honing kruidenpasta macaroni en spaghetti (80 gram)
  • 300 gr gehakt
  • zout
  • peper
  • 22 stuks snoep - of cherrytomaatjes
  • 1 doosje boursin knoflook & fijne kruiden (80 gram)
  • margarine of olie om in te bakken
  • 75 gr jong belegen kaas

Variatietips

  1. ook erg lekker met mix voor Pesto Tomatensaus i.p.v. de Macaroni en spaghetti mix.

Bereiding

Stap 1
De spinazie in een beetje olie of boter laten slinken en vervolgens uit laten lekken in een vergiet.

Stap 2
Maak de spaghetti klein en kook deze apart gaar in 10 min. en vet de ovenschotel ondertussen in. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 3
Fruit de ui in een beetje olie of boter.

Stap 4
De gehakt kruiden met zout en peper, en lekker rul meebakken bij de ui en vervolgens het zakje spaghetti mix met 200 ml koud water 5 min zachtjes mee laten pruttelen.

Stap 5
Als de spaghetti gaar is deze afgieten, en als eerste de helft van de spaghetti in de ovenschaal doen.

Stap 6
Daar bovenop de helft van het gehakt mengsel.

Stap 7
Daar bovenop de helft van de spinazie.

Stap 8
Verdeel daar bovenop ongeveer 11 tomaatjes.

Stap 9
De helft van de Boursin over het gehakt mengsel verdelen.

Stap 10
Dit alles nog een keer herhalen, als laatste de kaas geraspt er overheen strooien en het gerecht in de schaal in ongeveer 20-25 min. opwarmen. Laat de kaas lekker bruin worden en serveer direct.

Variatietips

  1. ook erg lekker met mix voor Pesto Tomatensaus i.p.v. de Macaroni en spaghetti mix.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spinazie pasta

    4

    20 minuten

  • Pasta-ovenschotel met gehakt en spinazie

    4

    40 minuten

  • Macaroni met ham en rookvlees

    4

    30 minuten

  • Mijn moeders tortellini

    4

    15 minuten