24 januari 2022
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr spruitjes, gehalveerd
  • stuk verse gember of stemgember in stukjes
  • 150 gr spekjes of bacon in stukjes
  • 1 kg aardappels
  • 2 appel, in partjes

Variatietips

  1. Lekker met jus.
  2. Bak gember mee met de spekjes om smaak af te geven en haal daarna de gember eruit voordat je de spruitjes toevoegt.
  3. Bij de puree eventueel wat melk toevoegen voor een smeuïger resultaat.

Bereiding

Stap 1
Kook de aardappelen en voeg de laatste 10 minuten de appel toe.

Stap 2
Bak de spekjes in eigen vet met de spruitjes.

Stap 3
Stamp de aardappels met de appels tot een puree.

Stap 4
Meng de spruitjes met spekjes door de puree en serveer direct.

Variatietips

  1. Lekker met jus.
  2. Bak gember mee met de spekjes om smaak af te geven en haal daarna de gember eruit voordat je de spruitjes toevoegt.
  3. Bij de puree eventueel wat melk toevoegen voor een smeuïger resultaat.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Boerenkool net iets anders van mijn collega Fiana

    2

    90 minuten

  • Raapsteeltjes-stamppot gebakken appel

    4

    20 minuten

  • Storm en regen stoof

    4

    140 minuten

  • Rode kool ovenschotel

    4

    45 minuten