6 september 2005
8 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg riblappen
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 grote uien
  • 2 tenen natte knoflook
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 a 3 takjes rozemarijn

Variatietips

  1. Lekker met aardappel puree en rode kool of gewoon met stokbrood en een frisse salade.

Bereiding

Stap 1
Snijd de riblappen in blokjes van ca 4 cm. Verhit olie in een grote pan. Bak het vlees in porties bruin en haal daarna het vlees uit de pan.

Stap 2
Doe de uien in de zelfde pan en fruit ze tot ze gaar zijn en voeg dan de knoflook toe.

Stap 3
Leg het vlees met vleesnat terug in de pan en doe de bouillon en de rozemarijn toe.ca 1 uur en 30 min laten sudderen.

Stap 4
Daarna nog 45 minuten zonder deksel laten sudderen tot het vlees lekker zacht is en de saus ingedikt.

Stap 5
Voor het opdienen even de rozemarijn verwijderen.

Stap 6

Variatietips

  1. Lekker met aardappel puree en rode kool of gewoon met stokbrood en een frisse salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevuld witlof met bruin tafelbier

    4

    40 minuten

  • Zuurkool van Frans

    2

    40 minuten

  • Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met zuurkool stamppot

    4

    35 minuten

  • Varkensstoofpot met bietjes

    4

    90 minuten