11 november 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kg boerenkool
  • 1 kg aardappelen, geschild
  • 250 gr blokjes spek
  • 2 uien
  • peper
  • zout
  • margarine om in te bakken
  • 1 runder rookworst

Variatietips

  1. Als je nog extra jus wilt hebben kan je speciaal jus kopen voor stampot.

Bereiding

Stap 1
Aardappelen koken (totaal +/- 25 minuten) tot ze bijna gaar zijn en vervolgens de boerenkool erbij gaar laten worden en afgieten. De laatste 10 minuten de rookworst mee koken.

Stap 2
Ondertussen spek bakken in 25 gram boter met de uien, peper en beetje zout erbij. De jus bewaren en die als laatste door de stamppot doen.

Stap 3
Als de aardappelen met boerenkool gaar zijn telkens een beetje spek met uien er bij doen en gelijk stampen.

Variatietips

  1. Als je nog extra jus wilt hebben kan je speciaal jus kopen voor stampot.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zuurkool met spekjes

    4

    30 minuten

  • Stoofvlees voor Ino

    6

    180 minuten

  • Spruitjesschotel (ietsje anders)

    4

    45 minuten

  • Boeuf bourguignon

    3

    180 minuten