8 januari 2006
6 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote blikken tomaten
  • 0.5 l bouillon van een blokje
  • 1 stuk knolselderij
  • bladselderij (groene v/d knolselderij)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • paar worteltjes (in plakjes snijden)
  • 4 kruidnagels
  • 0.5 laurierblaadje
  • iets tijm
  • zout
  • 6 peperkorrels
  • 3 el rijst
  • 1 blikje haricots verts
  • 0.5 l koffieroom
  • flinke scheut sherry
  • citroen
  • peterselie

Variatietips

  1. Serveer met bijvoorbeeld wit geroosterd brood.

Bereiding

Stap 1
Doe in de bouillon de tomaten met het sap, de groenten, kruiden, zout en de rijst (niet de haricots verts en de peterselie).

Stap 2
Breng aan de kook en laat zachtjes, minstens 1 uur koken.

Stap 3
Specerijen eruit vissen en met de mixer/blender/keukenmachine alles fijn pureren.

Stap 4
De haricots verts in kleine stukjes snijden, als vulsel in de soep doen en met de koffieroom nog even wat doorwarmen (niet koken!).

Stap 5
Even voor het opdienen een flinke scheut sherry erdoor roeren.

Stap 6
Verdeel de soep in kommen of borden en garneer met een dun schijfje citroen in het midden en de fijngesneden peterselie er omheen.

Variatietips

  1. Serveer met bijvoorbeeld wit geroosterd brood.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Courgettesoep

    4

    20 minuten

  • Soto soep

    6

    60 minuten

  • Knoblauchrahmsuppe (knoflooksoep)

    4

    30 minuten

  • Bruine bonensoep met Indische kruiden

    2

    40 minuten