11 november 2005
1 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 el verse italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 turks brood of marokkaanse pide
  • 100 gr chorizo
  • 100 gr jong belegen kaas
  • 50 gr zwarte olijven (ontpit)

Bereiding

Stap 1
Snijd de aubergine, courgette, paprika, rode ui en de tomaten in grove stukken en meng ze in een bakblik of lage ovenschaal met 1 el. verse Italiaanse kruiden, 2 el. olijfolie en zout & peper naar smaak en rooster ze onder een hete grill in 8 a 10 min. mooi bruin en beetgaar.

Stap 2
Schep ze regelmatig om. Snijd het brood overlangs open. Beleg de onderkant met de chorizo en de kaas in plakken.

Stap 3
Verdeel de geroosterde groenten en zwarte olijven en leg de bovenkant van het brood erop. Bestrijk dit met olijfolie en strooi er wat chilipoeder over.

Stap 4
Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200° C in 15 min. knapperig bruin.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tortilla a la Peter met vis

    8

    20 minuten

  • Hartige rijstmuffins

    3

    60 minuten

  • Poffertjes

    4

    40 minuten

  • Garnalentoast met vis en kwartelei

    2

    20 minuten