Uienbrei
18 juli 2007
6 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 3 el ketjap
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 flesje chilisaus van calvé
  • 50 gr boter
  • 2 tenen knoflook

Variatietips

  1. Dit kan je eten bij de BBQ maar ook bij een buffet of als avond maaltijd met warm stokbrood.

Bereiding

Stap 1
Pel en snijd de uien in halve ringen en bak deze zeer zachtjes in de boter.

Stap 2
Voeg in een schaal alle andere ingrediënten en meng goed door elkaar.

Stap 3
Bak de uien tot ze zacht gebakken zijn voeg dan dit mengsel van uien toe en laat dit lekker sudderen totdat alle smaken goed door elkaar heen gemengd zijn. Mocht de saus te dun zijn voeg dan een beetje allesbinder toe.

Variatietips

  1. Dit kan je eten bij de BBQ maar ook bij een buffet of als avond maaltijd met warm stokbrood.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm met een oosters tintje

    2

    15 minuten

  • Dubbel kip knoflook

    4

    120 minuten

  • Pasta uit de braai

    4

    15 minuten

  • Couscous met kip in pittige tomatensaus

    3

    20 minuten