15 september 2006
1 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • groenten
  • koude sausjes
  • kruiden
  • vegetarische kaas
  • eieren
  • olijfolie
  • tofu
  • soya
  • noten

Bereiding

Stap 1
Notenspread maken: vegetarische kwark mengen met zonnebloemolie en geroosterde gemalen blanke hazelnoten of amandelen of pinda's

Stap 2
Olijvenpate: 3 eetlepels zwarte pitloze olijven, 3 teentjes knoflook, een scheutje olijfolie, peper en zout Alle bovenstaande ingredienten tot een smeuige spread pureren met een staafmixer.

Stap 3
frisse sandwichspread 2 worteltjes -2 augurken -1 stuk bloemkool van circa 75 g -1 stuk knolselderij van circa 75 g -groene kruiden (peterselie, dille, dragon, selderij) -100 g mayonaise -100 g kwark -zout en peper snij alles grof en hak in de foodprocessor met het sikkelmes -mengmet de momentschakelaar de mayonaise en de kwark erdoor breng de spread op smaak met zout en peper TIP: kan enkele dagen bewaren in de koelkast in een gesloten pot

Stap 4
Tzatziki (komkommer-raspen en even laten staan met zout- afspoelen en uitknijpen, yoghurt, knoflook, zout, peper en heel lekker een beetje munt erbij. te combineren met een stukje paprika, tomaat sla, komkommer of avocado en iets knapperigs (uitgebakken uitjes, sesamzaad, pijnboompitten, zonnebloempitten etc etc).

Stap 5
Tomatenpuree en mosterd, eventueel zure uitjes of augurken of gebakken quorn- of tofugehakt

Stap 6
Aardappelsalade met sesamzaadjes en een schijfje tomaat.

Stap 7
Gebakken fruit met wat suiker tussen de boterham.

Stap 8
Geplette avocado, eventueel met een snuifje zout, olijfolie en wat vers citroensap.

Stap 9
Een soort linzenspread maken. Ze nachtje laten weken en gaarkoken. pureren en mengen met een favoriet sausje, eventueel wat groentjes..enz

Stap 10
Gekookt ei in blokjes of pletten en mengen met mayo of cocktailsaus en eventueel uitjes, erwtjes, tomatenblokjes of wat je maar graag lust van groentjes

Stap 11
Omelet bakken met vb veggie kaas of groenten of een zoete omelet met suiker en chocolade en tussen de boterham.

Stap 12
Eitje rul bakken en tussen de boterham, eventueel met wat rauwkost en snede kaas.

Stap 13
Kaasragout maken van vegetarische kaas en eischijfjes onder mengen, dit tussen broodje.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!