13 december 2008
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr rijst
  • 3 el sambal
  • 1 grote ui
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 handje pinda's
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 zakje kruidenmix voor nasi (conimex)
  • 3 eieren
  • 5 plakken oude kaas
  • kroepoek

Variatietips

  1. Neem minder sambal als je smaakpapillen je te dierbaar zijn.

Bereiding

Stap 1
**PAS OP: ERG SCHERP GERECHT**

Stap 2
Giet de waterkoker vol water en zet hem aan. Was ondertussen de boontjes en snij ze in kleine stukjes (niet vergeten de topjes eraf te halen ;)) en snij de ui in ringen.

Stap 3
Als het water aan de kook is, doe je 100ml in een bakje en giet er een half zakje van de kruidenmix in. Laat deze minstens 10 minuten wellen.

Stap 4
Giet de rest in een pan, zet die op het vuur, doe er een beetje zout bij, en gooi de rijst er in. Zet de timer op iets onder de kooktijd voor de rijst. Als de timer afloopt, voeg je 3 eetlepels sambal toe aan het water, roer je er even goed doorheen, en laat je het nog 2 minuten staan. Giet de rijst af en zet hem even apart.

Stap 5
Zet een wok op het vuur en doe er een beetje olie in; zet het vuur goed hoog. Als de olie op temperatuur is, doe je er eerst ongeveer 2 minuten de ui-ringen in, daarna gooi je de sperziebonen er bij en laat je ze even bakken (goed omscheppen!)

Stap 6
Daarna voeg je de kruidenmix toe, schep je deze even kort om, en voeg je daarna ook de rijst toe. Gooi daarna een handje (bij voorkeur ongezouten) pinda's en cashewnoten er doorheen. Zet het vuur heel zacht en laat het nog even een paar minuten bakken.

Stap 7
Zet een kleine koekenpan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Klop ondertussen de eieren door elkaar, breng op smaak met zout en peper, en giet het mengsel in de koekenpan. Leg in het mengsel de plakken oude kaas. Laat het even bakken, tot de randjes licht bruin worden, en draai dan de omelet om.

Stap 8
Neem vervolgens een spatel en snij de omelet in de pan in stukken en schep deze een beetje om, zodat de kaas beter smelt.

Stap 9
Leg vervolgens op elk bord een laag van de rijst en strooi daar een deel van de eieren en een beetje verkruimelde kroepoek over.

Variatietips

  1. Neem minder sambal als je smaakpapillen je te dierbaar zijn.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!