3 mei 2020
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 zeebaars
  • 1 dorade
  • 2 kg grof zeezout
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Variatietips

  1. Je kan ook 3 - 4 eiwitten loskloppen en met het zout mengen voor de korst.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een bakplaat aluminiumfolie en bedenk de bodem met ongeveer 500 gram zout en leg de vissen op het zout en vul de holte van de vissen met peper zout en dunne schijfjes citroen.

Stap 2
Bedek de vissen met de rest van het zout en zet ze in de oven houd voor de baktijd ongeveer 15 minuten per 500 gram vis aan.

Stap 3
Sla de zoutkost stuk en besprenkel de vissen met goede olijfolie en serveer direct.

Variatietips

  1. Je kan ook 3 - 4 eiwitten loskloppen en met het zout mengen voor de korst.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!