Geplaatst: 14 april 2019
Categorie:

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 stuks Libanees flatbread (evt bij AH te kopen)
  • 6 el hummus
  • 8 stuks falafel
  • botersla
  • 1 komkommer, in stukjes gesneden
  • 6 cherrytomaatjes, in partjes gesneden
  • 2 el tahin
  • 2 el citroensap
  • 2 el water
  • beetje zout
  • 2 tenen evt. knoflook

Bereiding (ca. 20 minuten)

Stap 1 Maak een saus van de tahin, citroensap, water, zout en evt wat fijn gesneden knoflook door alle ingrediënten in een blender tot er een homogene textuur te mixen, als een soort yoghurt.

Stap 2 Verwarm de falafels in het frituur of in de oven.

Stap 3 Verwarm het flatbread kort aan beide zijdes in een hete koekenpan.

Stap 4 Smeer het flatbread in met hummus en leg hierop blaadjes sla, wat stukjes komkommer en stukjes tomaat.

Stap 5 Leg de falafels bovenop de salade en druk open.

Stap 6 Schenk of schep met een lepels de saus over de falafels en vouw het Libanese flatbread dicht.

Variatietips

  • Van de rest van de botersla, komkommer en tomaatjes kan je een salade maken om bij het flatbread te serveren.