Geplaatst: 27 september 2008
Categorie: ,

Ingredi├źnten (4 personen)

  • 1 kg runder ( rib ) lappen
  • mosterd
  • laurierblaadjes
  • 4.5 tomaat
  • 2.5 grote uien
  • braadboter / croma
  • runder boullion blokje
  • jus kruiden / smeltjus
  • ontbijtkoek

Bereiding (ca. 25 minuten)

Stap 1 Smeer de runderlappen ( fijne rib- / riblappen ) in met de mosterd aan beide kanten. Braad de lappen aan in ruime hoeveelheid braadboter / croma. Na het aanbraden het vuur temperen en aanvullen met gekookt water totdat de lapjes onder water staan. Voeg aan het water de laurierblaadjes , de tomaten ( grove partjes ) , de uien ( grof gesneden ) en het boullion blokje toe. Laat dit stoof pannetje 2,5 tot 3 uur staan op een laag vuur. Draai af en toe de runderlappen om. Om de saus een beetje binden en voor een lekkere jus , kan je er een zakje jus kruiden bij toevoegen en 1-2 plakken ontbijtkoek.

Variatietips

  • Voor een anders smaaksensatie , voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe voor de liefhebbers van groenten : er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika , champignons , courgette etc.