Geplaatst: 25 maart 2019
Categorie:

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gr verse zalm
  • 200 gr sushirijst
  • 4 el rijstazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • sojabonen
  • zeewier salade
  • 4 el masago (oranje viseitjes)
  • 4 el kewpie Japanse mayonaise
  • 1 el wasabi
  • 1 el wasabi furikake
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chili olie
  • 1 avocado
  • 0.5 Komkommer

Bereiding (ca. 30 minuten )

Stap 1 Kook de sushirijst volgens de verpakking.

Stap 2 Maak een mengsel van de rijstazijn, suiker en het zout en verhit kort.

Stap 3 Roer het mengsel met een houten lepel door de sushirijst totdat het ‘plakrijst’ wordt.

Stap 4 Maak van de mayonaise en wasabi de wasabi mayonaise.

Stap 5 Verdeel de sushirijst over 2 kommen.

Stap 6 Verdeel alle ingrediënten over de 2 kommen en maak af met de wasabi mayonaise, de chili olie, de saojasaus en de wasabi furikake.