31 maart 2005
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 tahoe (omelet)
  • 3 eieren (omelet)
  • fijn gesneden selderij (omelet)
  • zout (omelet)
  • suiker (omelet)
  • beetje citroensap (omelet)
  • geperst teentje knoflook (omelet)
  • 0.5 kopje ketjap (saus)
  • 0.5 kopje water (saus)
  • 1 tl sambal (saus)
  • citroensap (saus)
  • zout (saus)
  • suiker (saus)

Variatietips

  1. Je kan de sambal vervangen door rawit, dit zijn hele kleine groene en rode pepertjes.
  2. Ook lekker met een stokbroodje of een paar witte boterhammen.

Bereiding

Stap 1
De tahoe met een vork fijnprakken en de kruiden erbij doen. de eieren alvast kloppen.

Stap 2
De saus maken door eerst de ketjap te verdunnen met een half kopje water, daarna de rest van de ingrediënten er doorheen mengen en verwarmen.

Stap 3
In een grote koekenpan wat olie verhitten en hierin de tahoe over de hele pan verspreiden en lichtbruin bakken.

Stap 4
Zodra de tahoe lichtbruin is de geklopte eieren over de tahoe schenken en de omelet aan beide kanten bruin bakken.

Stap 5
De omelet op een bord doen en de saus erover schenken.

Variatietips

  1. Je kan de sambal vervangen door rawit, dit zijn hele kleine groene en rode pepertjes.
  2. Ook lekker met een stokbroodje of een paar witte boterhammen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten