28 juni 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 4 à 5 stuks kloewek een nacht voorgeweekt
  • koenjit een vingerlengte
  • 7 à 8 kemerie noten
  • 1 el assem zonder pitten
  • 3 à 4 uien grof gesneden
  • klein stukje trassi
  • 2 takjes sereh
  • 3 à 4 rode lombok in de lengte gesneden
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl suiker
  • zout en peper

Variatietips

  1. Het gerecht serveren met taugé, kroepoek en empal van rundvlees en witte rijst.

Bereiding

Stap 1
De kloewek, koenjit, kemerie, trassi, assem en het bouillon blokje fijn oeleken met wat zout en suiker.

Stap 2
De fijn gewreven ingrediënten in weinig olie fruiten samen met de grof gesneden uien en in stukken gesneden sereh.

Stap 3
Daarna onder toevoeging van 1 à 2 glazen bouillon (waar het vlees in gekookt is) en het vlees en djeroekbladeren met de rode lombok verder een kwartiertje doorkoken op een zacht vuurtje.

Stap 4
Het kloewekwater, waarin de kloewek een nacht geweekt is hoef je niet weg te gooien, maar eveneens in de kokende rawon toevoegen.

Variatietips

  1. Het gerecht serveren met taugé, kroepoek en empal van rundvlees en witte rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten