Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met zuurkool stamppot
29 december 2009
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauwhaasjes
  • 400 gr zuurkool
  • 500 gr aardappelen
  • 100 gr bacon
  • 50 gr boter
  • 100 ml melk
  • 1 bosje dragon
  • 4 el gembersiroop
  • 100 ml riesling
  • 1 snufje zeezout / peper

Variatietips

  1. Je kan natuurlijk ook gewoon dragon uit een potje gebruiken. Ook lekker. Zelf gebruik ik vastkokende aardappelen, lekkerder, omdat kruimige veel meer vocht bevatten.

Bereiding

Stap 1
Zet de aardappelen op met water en kook tot ze goed gaar zijn. Zet de zuurkool zachtjes op met de riesling en de gembersiroop. Doe een deksel op de pan en roer regelmatig door zodat ie gelijkmatig warm wordt.

Stap 2
Portioneer de kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken en snijd deze met de draad mee. Kruid ze aan weerszijde met zeezout en peper. Leg de plakjes bacon op een stukje vetvrij papier en leg ze in de oven. Deze dienen later als garnituur.

Stap 3
Bak met een beetje roomboter de kabeljauwhaasjes op de huid en schep er halverwege wat braadvocht overheen. Voor extra smaak kun je wat takjes van de dragon meebakken. Na 5 min. de haasjes in de oven na laten garen met de plakjes bacon.

Stap 4
Aardappelen afgieten en stampen met boter en warme melk. Dan mengen met zuurkool en dragon. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5
Serveren: Hoopje zuurkool en druk er een stukje bacon in en leg er een stukje vis tegenaan, en besprenkel met wat braadjus.

Variatietips

  1. Je kan natuurlijk ook gewoon dragon uit een potje gebruiken. Ook lekker. Zelf gebruik ik vastkokende aardappelen, lekkerder, omdat kruimige veel meer vocht bevatten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten