31 maart 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr raapstelen
  • 1.5 kg aardappelen
  • 200 gr magere spekblokjes
  • 2 stevige appels
  • kneepje citroensap
  • 1 dl melk
  • peper
  • snufje zout

Bereiding

Stap 1
Kook de aardappelen met een snufje zout gaar.

Stap 2
Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.

Stap 3
Bak de blokjes mager spek in een koekenpan op een laag vuur bruin en knapperig.

Stap 4
Schil appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snij elke appel in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap.

Stap 5
Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige puree van.

Stap 6
Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm.

Stap 7
Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin.

Stap 8
Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Suddervlees van Annet

    3

    180 minuten

  • Rode kool stamppot

    4

    40 minuten

  • Boeren kool even anders

    4

    30 minuten

  • Gestoofd varkensvlees

    4

    60 minuten