• 3 september 2006
  • 4 personen
  • 60 minuten

Ingrediënten

  • 4 dikke knoflookbollen
  • 2 theelepels zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Brood of toastjes

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 �. Verwijder de buitenste schil van de knoflookbollen, maar zo dat de teentjes nog aan elkaar blijven zitten. Doe de knoflookbolletjes in een pan met het zout. Overgiet met water en laat vervolgens 4 minuten zachtjes koken.Giet het kookvocht af maar vang 2 dl ervan op. Laat de knoflookbolletjes zorgvuldig uitlekken.Leg de knoflook in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Zet ze 50 minuten in de oven en besprenkel ze tussendoor met het opgevangen knoflookvocht. De knoflookteentjes zullen erg zacht worden, zo smeu�g als pasta. Je kn ze zo uit het velletje drukken en zowel warm als koud meteen op je toastje smeren.

‹ Terug