31 maart 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 dl bouillon
  • 500 gr verse sperziebonen
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 tl sambal oelek
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 1 tl laos
  • 1 el suiker
  • zout
  • 2 kopjes santen
  • beetje citroensap

Variatietips

  1. De verse sperziebonen kan je vervangen door bonen in blik.
  2. Lekker bij de nasi.
  3. Je kan ook gekookte eieren toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Fruit de gesneden ui met sambal oelek, knoflookpoeder, laos, suiker en zout in de olie.

Stap 2
Voeg de bouillon en de sperziebonen toe en kook die gaar.

Stap 3
Als laatst de santen en wat citroensap toevoegen en laten doorkoken tot het geheel gaar is.

Variatietips

  1. De verse sperziebonen kan je vervangen door bonen in blik.
  2. Lekker bij de nasi.
  3. Je kan ook gekookte eieren toevoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Oma’s loempia

    4

    90 minuten

  • Wrap met makreel pedis (pittig)

    2

    15 minuten

  • Pompoenpuree

    4

    45 minuten

  • Prei

    2

    20 minuten