16 mei 2005
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 stuk kemerienoot
  • 1 blad salam
  • 1 blad djeroek poeroet
  • 1 stuk gember
  • 1 tl sambal
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 stengel sereh
  • 1 stuk laos
  • 2 kopjes water
  • stuk santen (kwart)
  • snufje zout
  • 700 gr kipfilet

Variatietips

  1. Lekker met andere Indonesische gerechten.
  2. Ook lekker op een Turks of Surinaams broodje.

Bereiding

Stap 1
Eerst kip halfgaar bakken. Ondertussen de knoflook, kemerie, salam, daon poeroet en de gember oeleken en de uien fijnsnijden bakken in een ander pannetje. De sambal, paprikapoeder, sereh en loas meebakken met de knoflook en dergelijke en als alles goudbruin is er vervolgens 2 kopjes water toevoegen en het vuur laag zetten. Als laatste de santen bij de boemboe (is het pannetje met alle kruiden) toevoegen en zodra dit opgelost is de kip en de zout erbij doen en zachtjes laten sudderen tot dat de kip gaar is.

Variatietips

  1. Lekker met andere Indonesische gerechten.
  2. Ook lekker op een Turks of Surinaams broodje.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ayam ketjap (Indonesische stoofschotel van kip)

    4

    35 minuten

  • Bami met kipfilet van tante Mary

    4

    20 minuten

  • Frikadel

    4

    90 minuten

  • Nasi goreng

    4

    25 minuten