Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 bakje mager spekblokjes
  • zakje boerenkool
  • kippenbouillon
  • 0.5 kopje havermout
  • aardappels voor puree
  • beetje melk voor de puree
  • beetje boter voor bij de melk
  • peper
  • gehaktbal (zie andere recepten)
  • roomboter

Bereiding


Stap 1
Boerenkool blancheren. (kort de kook er over en vervolgens onder koud water afspoelen)

Stap 2
Uitje in de roomboter fruiten en vervolgens de magere spekblokjes bij de uitjes meebakken.

Stap 3
De geblancheerde boerenkool er bij doen, vervolgens de bouillon in dezelfde pan schenken tot het net onder ligt. Ondertussen de verse aardappelpuree (geen zout toevoegen, de boerenkool is al zout genoeg) en de gehaktbal maken.

Stap 4
Half kopje havermout door de boerenkool en serveer vervolgens de boerenkool en aardappelpuree los van elkaar met de gehaktbal en een beetje jus.

‹ Terug