16 juni 2012
2 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 bakje mager spekblokjes
  • zakje boerenkool
  • kippenbouillon
  • 0.5 kopje havermout
  • aardappels voor puree
  • beetje melk voor de puree
  • beetje boter voor bij de melk
  • peper
  • gehaktbal (zie andere recepten)
  • roomboter

Bereiding

Stap 1
Boerenkool blancheren. (kort de kook er over en vervolgens onder koud water afspoelen)

Stap 2
Uitje in de roomboter fruiten en vervolgens de magere spekblokjes bij de uitjes meebakken.

Stap 3
De geblancheerde boerenkool er bij doen, vervolgens de bouillon in dezelfde pan schenken tot het net onder ligt. Ondertussen de verse aardappelpuree (geen zout toevoegen, de boerenkool is al zout genoeg) en de gehaktbal maken.

Stap 4
Half kopje havermout door de boerenkool en serveer vervolgens de boerenkool en aardappelpuree los van elkaar met de gehaktbal en een beetje jus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met zuurkool stamppot

    4

    35 minuten

  • Vlaamse stoverij

    4

    150 minuten

  • Stamppot rode kool met cocktailworstjes

    2

    20 minuten

  • Zuurkool met spekjes

    4

    30 minuten