19 juni 2005
2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 0.25 l melk
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1
Smelt 25 gram boter in een (steel)pan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel (de roux) al roerende 1-2 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 2
Schenk, nog steeds roerende, een scheut (ca. een derde) van de melk erbij. Roer op een matig hoog vuur tot het mengsel kookt en glad gebonden is.

Stap 3
Roer dan scheutje voor scheutje de rest van de melk erdoor en roer het mengsel na elke toevoeging glad.

Stap 4
Laat 100 gram in blokjes gesneden boter smelten in de saus. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1-2 minuten zachtjes koken.

Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Foe Yong Hai saus

    4

    5 minuten

  • Indiase dip voor verse groenten

    6

    25 minuten

  • Zalmdip

    4

    5 minuten

  • Pindasaus

    4

    15 minuten