23 juni 2005
4 personen
85 minuten

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 74 gr gesmolten boter
  • 300 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • 1 broccoli klein beetje geblancheerd
  • 200 gr geraspte kaas
  • 100 gr geroosterde pijnboompitten
  • 4 gedroogde tomaatjes (op olie) in reepjes
  • 3 el fijngesneden basilicum

Variatietips

  1. Je kan andere groentjes gebruiken.
  2. Lekker besmeren met kruidenkaas.
  3. Voeg wat snippers gedroogde ham of spekblokjes toe aan de cake.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Stap 2
Roer de eieren los in een kom. Klop de gesmolten boter erdoor en blijf nog ca. 5 min. kloppen tot er een luchtig mengsel ontstaat.

Stap 3
Spatel bloem, bakpoeder en zout erdoor. Schep de broccoli, kaas, zonnebloempitten, tomaat en basilicum door het beslag.

Stap 4
Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.

Stap 5
Bak de cake ca. 10 min. in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 175 graden en bak de cake in nog 50-60 min. lichtbruin en gaar.

Stap 6
Laat de cake iets afkoelen en keer hem op een schaal.

Variatietips

  1. Je kan andere groentjes gebruiken.
  2. Lekker besmeren met kruidenkaas.
  3. Voeg wat snippers gedroogde ham of spekblokjes toe aan de cake.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tonijnsteak

    2

    15 minuten

  • Vlaamse stooflampjes

    2

    75 minuten

  • Dubbel kip knoflook

    4

    120 minuten

  • Macaroni-maïspannenkoekjes

    4

    35 minuten