30 januari 2006
personen

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • 1 klein bekertje crème fraiche
  • 0.55 citroen, uitgeperst
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • kleine takjes dille
  • peper en zout

Benodigdheden

  • 10 Chinese lepels

Variatietips

  1. Doe dit ook eens met carpaccio van ossenhaas en de daarbij horende ingrediënten.

Bereiding

Stap 1
Leg de tien lepels op een mooie schaal.

Stap 2
Schraap met een kaasschaaf vijf lange stukken van een komkommer en snijd deze doormidden.

Stap 3
Leg de stukken nu op de lepels.

Stap 4
Snijd de zalm in stukken en leg op de komkommer.

Stap 5
Meng de crème fraiche met het citroensap, peper en zout.

Stap 6
Leg op elke lepel een toefje van bovenstaande 'saus'.

Stap 7
Garneer de lepels met de dille en de ringetjes bosui.

Variatietips

  1. Doe dit ook eens met carpaccio van ossenhaas en de daarbij horende ingrediënten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zoet peertje met een hartig effect

    4

    15 minuten

  • Maaltijdsalade van Iris

    4

    15 minuten

  • Carpaccio bonbon

    1

    20 minuten

  • Kippenlevertjes in port

    4

    70 minuten