Ingrediënten
- 150 gr rookvlees
- 1 bakje roomkaas
- 2 el gehakte walnoten
- kwart komkommer, in blokjes
- 4 handjes gemengde sla
- peper en zout
- bieslook, fijngehakt
Benodigdheden
- 4 diepe glazen
- Huishoudfolie
Variatietips
- Giet een dressing naar keuze over de salade.
- Garneer de sla met geroosterde pijnboompitjes.
- Vervang het rookvlees door gerookte zalm.
Bereiding
Stap 1
'Vul' de glazen met een laagje folie en laat de kanten naar buiten hangen.
Stap 2
'Vul' nu de glazen met plakjes rookvlees.
Stap 3
Meng de roomkaas met de walnoten, de komkommer, peper en zout.
Stap 4
Bestrooi vier borden met sla.
Stap 5
Verdeel nu het mengsel van roomkaas over de glazen. Draai de uiteinden van het folie nu goed dicht zodat een balletje ontstaat. Zet even weg in de koelkast.
Stap 6
Leg nu op elk bord een balletje rookvlees en bestrooi flink met bieslook.
Variatietips
- Giet een dressing naar keuze over de salade.
- Garneer de sla met geroosterde pijnboompitjes.
- Vervang het rookvlees door gerookte zalm.