6 december 2006
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr rookvlees
  • 1 bakje roomkaas
  • 2 el gehakte walnoten
  • kwart komkommer, in blokjes
  • 4 handjes gemengde sla
  • peper en zout
  • bieslook, fijngehakt

Benodigdheden

  • 4 diepe glazen
  • Huishoudfolie

Variatietips

  1. Giet een dressing naar keuze over de salade.
  2. Garneer de sla met geroosterde pijnboompitjes.
  3. Vervang het rookvlees door gerookte zalm.

Bereiding

Stap 1
'Vul' de glazen met een laagje folie en laat de kanten naar buiten hangen.

Stap 2
'Vul' nu de glazen met plakjes rookvlees.

Stap 3
Meng de roomkaas met de walnoten, de komkommer, peper en zout.

Stap 4
Bestrooi vier borden met sla. 

Stap 5
Verdeel nu het mengsel van roomkaas over de glazen. Draai de uiteinden van het folie nu goed dicht zodat een balletje ontstaat. Zet even weg in de koelkast.

Stap 6
Leg nu op elk bord een balletje rookvlees en bestrooi flink met bieslook.

Variatietips

  1. Giet een dressing naar keuze over de salade.
  2. Garneer de sla met geroosterde pijnboompitjes.
  3. Vervang het rookvlees door gerookte zalm.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!