14 februari 2006
8 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 100 gr gemalen amandelen
  • 200 gr rietsuiker
  • 150 gr vegetarische margarine
  • 675 gr stevige tofu
  • 1.75 dl olie
  • 3 dl chocolade-sojamelk
  • 50 gr cacaopoeder
  • 2 tl amandelextract

Variatietips

  1. In plaats van de chocolademelk kan je 1,25 dl appelsap en 1,75dl brandewijn gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Doe de bloem, amandelpoeder en 1 eetlepel suiker in een kom en meng alles goed. Wrijf de margarine door de bloem en maak een deeg.

Stap 2
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan.

Stap 3
Snijd de tofu in stukken en pureer met de overige ingrediënten (suiker, olie, sojamelk, cacaopoeder en amandelextract) tot een glad romig geheel (in een keukenrobot).

Stap 4
Giet het mengsel over het deeg en bak de taart 1 uur a 1 uur 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160° of tot hij stijf is.

Stap 5
Laat de taart in de vorm 10 a 15 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm. Laat de taart afkoelen in de koelkast.

Stap 6
Strooi er eventueel poedersuiker over of serveer met slagroom.

Variatietips

  1. In plaats van de chocolademelk kan je 1,25 dl appelsap en 1,75dl brandewijn gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten