22 februari 2009
6 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr doorregen spek lapjes
  • 1 kleine knolselderij in blokjes
  • 2 stuk prei gesneden
  • 1 stuk ui gesneden
  • 1 stuk aardappel in blokjes
  • 1 stuk winterwortel in blokjes
  • 500 gr spliterwten gewassen
  • 3 l water
  • 1 handje gesneden bladselderij
  • 1 snufje zout / peper

Bereiding

Stap 1
Doe al de gesneden groente in de slow cooker. Doe de in stukjes gesneden speklapjes erbij. Giet het water erover. Schakel de pan in en laat 7 uur koken. Maak de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep een nachtje rusten en je hebt een mooie stevige grove(want ondanks de lange kooktijd koken de groenten niet stuk)erwtensoep. Extra lekker als je er nog een in plakjes gesneden rookworst door roert.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!