6 april 2008
10 personen
80 minuten

Ingrediënten

  • 1 ossenstaart
  • 2 l water
  • 4 bouillonblokjes
  • 2 rode uien, in blokjes
  • 5 wortels, in plakjes
  • doosje champignons, in schijfjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 stokbrood
  • 1 bosje verse peterselie, grof gehakt

Variatietips

  1. Gebruik groenten naar keuze.
  2. Maak het met kippenpootjes.
  3. Gebruik oosterse kruiden zoals koriander en munt.

Bereiding

Stap 1
Leg de ossenstaart in een pan met de twee liter water. Verkruimel de bouillonblokjes erover. Lepel goed door terwijl alles aan de kook gebracht wordt. Laat een goed uur opstaan.

Stap 2
Verhit wat olie in een pan en bak de uien, de wortels, de champignons en de paprika op hoog vuur knapperig.

Stap 3
Snijd het stokbrood in dikke plakken.

Stap 4
Schep de soep in kommen. Lepel de groenten over de kommen.

Stap 5
Leg op elke kom een rondje stokbrood. Sprenkel royaal peterselie over het stokbrood.

Variatietips

  1. Gebruik groenten naar keuze.
  2. Maak het met kippenpootjes.
  3. Gebruik oosterse kruiden zoals koriander en munt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tomaten crème soep van Esnie

    6

    90 minuten

  • Knoblauchrahmsuppe (knoflooksoep)

    4

    30 minuten

  • Marokkaanse linzenveloute

    4

    30 minuten

  • Thaise groentesoep van mijn collega

    4

    20 minuten