2 maart 2006
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote bladeren sla
  • 4 flinke handen kleine garnaaltjes
  • 1 groene appel, fijngesneden
  • 4 el mayonaise
  • 4 el ketchup
  • 0.5 el paprikapoeder
  • whisky
  • alfalfa
  • 0.5 citroen

Variatietips

  1. Maak het sausje zonder whisky.
  2. Strooi wat fijngehakte bieslook over de coupe.
  3. Serveer de garnalencocktail op amuselepels.

Bereiding

Stap 1
Maak een sausje van de mayo, ketchup, whisky en paprikapoeder.

Stap 2
Neem vier mooie diepe glazen en leg het slablad erin. Zorg dat het blad een beetje boven het glas uitsteekt.

Stap 3
Meng nu driekwart van de garnalen door het bovengenoemde sausje. Goed mengen!

Stap 4
Verdeel de garnalen in het sausje over de vier glazen. Strooi nu in elk glas wat appel en daarbovenop de overgebleven garnalen. Garneer met een flinke toef alfalfa en de schijfjes citroen.

Variatietips

  1. Maak het sausje zonder whisky.
  2. Strooi wat fijngehakte bieslook over de coupe.
  3. Serveer de garnalencocktail op amuselepels.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chique voorgerecht

    4

    25 minuten

  • Carpaccio van fricandeau

    4

    15 minuten

  • Carpaccio van ossenhaas van Iris

    2

    10 minuten

  • Zalm op een bedje van sla

    2

    15 minuten