7 mei 2021
4 personen
4 uur

Ingrediënten

  • 800 gr rundvlees, in stukken
  • 3 stuks aubergine
  • 1 ui, gesneden
  • 3 tenen knoflook, gesneden
  • olie
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 tl kurkuma
  • 0.5 tl chilipeper
  • water
  • 1 tl zout

Variatietips

  1. Lekker met rijst.

Bereiding

Stap 1
Bak de ui met de knoflook in olie en vervolgens het rundvlees erbij en aanbraden.

Stap 2
Bak vervolgens de tomatenpuree mee met de kurkuma en chilipeper een paar minuten met het vlees mee.

Stap 3
Voeg water toe tot het vlees onder staat.Als het water kookt dan 3 uur zachtjes late sudderen. Het laatste uur het zout toevoegen.

Stap 4
Aubergine schillen en in de lengte in plakken snijden.

Stap 5
In een koekenpan de aubergine met een beetje olie aan beide kanten bakken zodat die een kleurtje krijgt en zacht is. Dit herhalen tot alle aubergine gebakken is en iedere keer als je de aubergine in de pan doet een beetje olie toevoegen omdat de aubergine de olie snel opzuigt.

Stap 6
Laatste kwartier de aubergine bovenop het vlees leggen en met een lepel het sap er overheen gieten en een kwartier op laag vuur laten staan .

Variatietips

  1. Lekker met rijst.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!