10 augustus 2008
2 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr (liefst lams) gehakt
  • 1 handje verse koriander, gesneden
  • 1 handje verse munt, gesneden
  • rode ui, gesnipperd
  • groene peper, in blokjes
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el garam masala
  • 1 el sesamzaad
  • bakje yoghurt
  • halve komkommer, geraspt
  • verse peper uit de molen

Benodigdheden

  • BBQ

Variatietips

  1. Koop de ingrediënten alsjeblieft bij een Turkse groenteboer, anders betaal je je blauw!
  2. Gebruik gehakt naar keuze, maar de smaak wordt wel iets anders.
  3. Gebruik rode pepers in plaats van groene.

Bereiding

Stap 1
Rooster in een droge koekenpan mosterdzaad, karwijzaad, garam masala en sesamzaad tot de geur goed vrijkomt.

Stap 2
Meng de kruiden met het gehakt, de koriander, de munt en de peper. Laat een nacht staan.

Stap 3
Meng de yoghurt met de komkommer en flink wat peper.

Stap 4
Vorm rondom een hittebestendig stokje een langwerpig stuk gehakt.

Stap 5
Leg een kwartier op de BBQ.

Stap 6
Serveer de kebab met de yoghurt/komkommer saus.

Variatietips

  1. Koop de ingrediënten alsjeblieft bij een Turkse groenteboer, anders betaal je je blauw!
  2. Gebruik gehakt naar keuze, maar de smaak wordt wel iets anders.
  3. Gebruik rode pepers in plaats van groene.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zwemmende witlof ham kaas

    2

    50 minuten

  • Oosterse wok met runderreepjes en groenten

    3

    20 minuten

  • Bieslook ovenschotel

    4

    60 minuten

  • Boeuf bourguignon

    3

    150 minuten