12 maart 2010
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • kabeljauw/pollak/koolvis/wijting
  • bakmeel (zie recept)
  • cajun kruiden
  • 1 l arachideolie of zonnebloemolie

Variatietips

  1. Serveer met knoflook of remouladesaus.

Bereiding

Stap 1
Snij de witvis naar keuze in blokjes (gefileerd). Dep ze even lekker droog. Persoonlijk hou ik het meeste van kabeljauw filet of wijting filetjes. Gecombineerd mag ook.

Stap 2
Vraag bij je plaatselijke vishandelaar een zakje bakmeel (voor het korstje) dit kost ongeveer 3 euro per kilo en is gewoon niet na te maken. Maak dit poeder al roerend aan door telkens een beetje water toe te voegen tot je een substantie hebt van de dikte van bijv. yoghurt.

Stap 3
Haal de blokjes vis door het papje en laat ze in de olie zakken. Niet te veel in 1 keer. Lekker laten bakken tot hij goudbruin word en dan even laten uitlekken op keukenrol en een beetje cajun kruiden er over en smullen maar.

Variatietips

  1. Serveer met knoflook of remouladesaus.