14 juni 2005
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr dessertrijst
  • 3 dl kokosmelk
  • 4 dl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr bruine suiker
  • koekjes (speculaas, wafel, cake, enz.)
  • 0.5 l vanille-ijs

Benodigdheden

  • 4 stukken aluminiumfolie
  • cocktailprikkers

Variatietips

  1. Koekjes vervangen door fruit zoals halve abrikozen, peer,...

Bereiding

Stap 1
Breng de rijst met de kokosmelk, de melk en de vanillesuiker aan de kook. Laat de rijst in ca. 20 minuten zachtjes tot een dikke droge massa koken. Roer regelmatig.

Stap 2
Roer de bruine suiker erdoor (houd 4 eetlepels achter).

Stap 3
Schep op het midden van elk blad aluminiumfolie, 1/4 deel van de rijst. Leg er stukjes koek op en strooi er 1 eetlepel suiker over.

Stap 4
Vouw het blad tot een pakketje en prik het, met een cocktailprikker, dicht. Leg de pakjes ca. 10 minuten op de hete barbecue.

Stap 5
Serveer ze warm met een bolletje vanille-ijs.

Variatietips

  1. Koekjes vervangen door fruit zoals halve abrikozen, peer,...

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevulde wafeltjes

    4

    30 minuten

  • Aardbeienbavarois

    6

    45 minuten

  • Crunchy caramel ijs

    4

    75 minuten

  • Koffiezabaglione

    4

    45 minuten