8 juni 2005
2 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 ei
  • zak paprika chips
  • 2 grote kruimige aardappels
  • kleine portie groenten zoals: erwtjes, worteltjes, broccoli, ...
  • ... bloemkool, boontjes
  • 1 ei
  • paneermeel

Variatietips

  1. Ketchupchips ook héél lekker... keuze genoeg.

Bereiding

Stap 1
Snij de kipfilet in reepjes van ongeveer 1 cm breed.

Stap 2
Kluts het ei in een diep bord.

Stap 3
Verkruimel de paprikachips.

Stap 4
Haal de kip door het ei en dan door de chips, bak in een pan gaar.

Stap 5
Kook de aardappels gaar, zo ook de groenten.

Stap 6
Pureer de aardappels en de groenten en meng door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 30/45 minuten stijf worden in de koelkast (of even in diepvries als het snel moet gaan).

Stap 7
Haal het mengsel uit de koelkast en vorm hiervan kleine balletjes of rolletjes.

Stap 8
Kluts het ei en haal de balletjes / rolletjes hierdoor en daarna door het paneermeel (kan je eventueel ook in chips doen).

Stap 9
Bak ze in de frituurpan of in de oven gaar.

Variatietips

  1. Ketchupchips ook héél lekker... keuze genoeg.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tiropita maar dan vierkant

    8

    40 minuten

  • Pasteitje van mams 18 stuks

    10

    180 miniuten

  • Fillorolletjes

    4

    20 minuten

  • Amuse van rosbief

    4

    15 minuten