31 maart 2005
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • uien
  • knoflook
  • zonnebloemolie
  • gehakt
  • witte kool
  • prei
  • selderij
  • taugé
  • 500 gr bloem
  • water
  • zout
  • 2 eieren
  • tomatenpuree
  • sambal
  • azijn
  • warm water
  • pindakaas
  • suiker

Variatietips

  1. Je kan gehakt door gekookte kip vervangen.
  2. De loempia's halfgaar bakken en daarna invriezen.
  3. Geen zin om zelf de vellen te maken, je kunt ze ook kant-en-klaar kopen bij de toko.

Bereiding

Stap 1
Uien en knoflook in zonnebloemolie bakken, als het bruin is de gehakt erdoor rullen.

Stap 2
Groenten fijnsnijden in een andere pan doen, taugé erbij doen als het bijna klaar is. Als alles gaar is in een vergiet doen en aflaten koelen.

Stap 3
Ondertussen de loempiavellen maken. Alle ingrediënten door elkaar mixen. Van het deeg soort pannenkoeken maken.

Stap 4
Het vlees en de groente goed door elkaar mengen. Het mengsel in een loempiavel doen en daarna kan de loempia de frituur in.

Stap 5
De saus maken door alle ingrediënten door elkaar in een pannetje te doen en op het vuur te zetten.

Variatietips

  1. Je kan gehakt door gekookte kip vervangen.
  2. De loempia's halfgaar bakken en daarna invriezen.
  3. Geen zin om zelf de vellen te maken, je kunt ze ook kant-en-klaar kopen bij de toko.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten