30 december 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 l water
  • bouillonblokjes
  • schenkel
  • tomaten
  • rode ui
  • wortels
  • koriander
  • rode madame jeanette
  • 3 blikjes tomatenpuree

Variatietips

  1. Giet een scheutje kokosmelk door de soep.
  2. Haal de zaadjes uit de madame Jeanette.

Bereiding

Stap 1
Maak de bouillon een dag van tevoren door een schenkel te laten trekken in water met twee bouillonblokjes. Zeef hem goed.

Stap 2
Snijd vier tomaten, twee wortels, een grote rode ui en een madame Jeanette met pitjes in hele kleine stukjes.

Stap 3
Verhit een scheut olie in een wok en bak daarin de ingrediënten gaar en zacht.

Stap 4
Doe nu de groenten in de pan met soep. Meng de soep nu tot een gladde massa met een staafmixer.

Stap 5
Strooi wat fijngehakte koriander in de pan en laat even flink koken.

Stap 6
Schep in kommen en garneer met blaadjes koriander.

Variatietips

  1. Giet een scheutje kokosmelk door de soep.
  2. Haal de zaadjes uit de madame Jeanette.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Witloofsoep

    4

    45 minuten

  • Slanke kippensoep

    4

    30 minuten

  • Bananensoep

    4

    30 minuten

  • Romige raapstelensoep

    4

    25 minuten