• 28 juni 2010
  • 4 personen
  • 60 minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 3 el melk
  • 500 gr half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 el paneermeel
  • 100 gr margarine

Bereiding


Stap 1
Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord. Schenk de melk erover en laat het brood zacht worden en prak het brood fijn.

Stap 2
Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven en voeg het broodmengsel toe. Voeg 2 theelepels zout, 1 theelepel peper en ½ theelepel nootmuskaat toe. Meng alles goed door elkaar en kneed tot een taaie massa.

Stap 3
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm van elke portie met natgemaakte handen een mooie ronde bal zonder barstjes. Rol de gehaktballen door het paneermeel.

Stap 4
Verhit de margarine in een braadpan totdat het schuim wegtrekt en bak de gehaktballen op een half hoog vuur rondom bruin.

Stap 5
Draai het vuur laag. Voeg ca. ¾ dl. warm water toe en braad de gehaktballen afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar.

‹ Terug