18 september 2005
2 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode lomboks grof gesneden
  • 3 à 4 uien grof gesneden
  • 2 à 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 sereh in stukken gesneden
  • koenir een vingerlengte fijn gesneden
  • assem zonder pit
  • 2 schijfjes djahé
  • 1 bouillonblokje
  • 4 à 5 eetlepels ketjap merk kaki tiga
  • 500 gr krabbetjes

Variatietips

  1. Met longtong eten dan smaakt het naar goeléh.

Bereiding

Stap 1
De ingrediënten lichtelijk fruiten zonder de ketjap, voeg dan ongeveer 1 liter water erbij en kook daarin de krabbetjes op een zacht vuurtje tot het vlees goed zacht is, ongeveer 1½ uur.

Stap 2
Doe dan de ketjap er in en eventueel naar smaak wat zout en suiker, even nog 5 minuten doorkoken.

Variatietips

  1. Met longtong eten dan smaakt het naar goeléh.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Petjil

    4

    15 minuten

  • Indonesisch vlees

    4

    90 minuten

  • Seroendeng

    4

    5 minuten

  • Daging sapi ketjap van tante Mary (Indonesisch draadjesvlees)

    2

    130 minuten