27 november 2005
1 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr voorgekookt polentameel
  • 40 gr koude boter
  • 4 el gemalen parmezaan
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • venkelzaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • pizza-garnituur

Bereiding

Stap 1
Doe het polentameel in een diepe pan met 4 keer het volume aan licht gezouten water.

Stap 2
Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje, roer voortdurend met een houten lepel. De massa moet dik gebonden zijn en van de wand van de pan loskomen.

Stap 3
Voeg er de blokjes ijskoude boter en de gemalen kaas aan toe. Kruid met rozemarijn, venkelzaadjes, peper en zout. Schep goed om en zet van het vuur.

Stap 4
Maak ondertussen beleg voor de pizza: tomatenblokjes snijden, paprikareepjes, kaas in blokjes, vlees naar keuze, enz.

Stap 5
Vet een ondiep rond bakblik (met uitneembare bodem) in met olijfolie. Schep het polentamengsel in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 6
Beleg de pizza met garnituur naar keuze en besprenkel met olijfolie. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.

Stap 7
Laat afkoelen in het bakblik. Ook lekker lauw of koud te eten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten