15 oktober 2006
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • 300 gr gehakt
  • 1 courgette
  • 4 zongedroogde tomaatjes of olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 a 4 eitjes
  • wat room
  • provençaalse of italiaanse kruiden
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • olijfolie of boter
  • 1 bol mozzarella
  • 40 a 50 gram gemalen parmezaan

Bereiding

Stap 1
Bak het gehakt rul.

Stap 2
Snij de courgette in schijfjes en stoof die in wat boter of olijfolie met de knoflook, peper, zout en wat Italiaanse kruiden.

Stap 3
Bekleed een ronde bakvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek het deeg met de groenten, gehakt en de zongedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden).

Stap 4
Klop de eieren los met de room en kruid naar smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Giet over de taart. Dek de quiche af met in plakken gesneden mozzarella en bestrooi met nog wat Italiaanse kruiden. Hierover gaat de geraspte Parmezaan.

Stap 5
Bak de quiche 40 a 50 min in een voorverwarmde oven op 180° of tot de eieren gestold zijn en de quiche mooi goudbruin is.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spitskool met ei van tante Mary

    4

    20 minuten

  • Popey risotto

    2

    60 minuten

  • Rundvlees met bier en stroganoffsaus

    4

    180 minuten

  • Simpele pastasalade

    4

    20 minuten