13 januari 2013
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr quinoa
  • 3 el wokolie
  • 150 gr ontbijtspek in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 prei, in halve ringen, gewassen

Variatietips

  1. Lekker met een gebakken eitje en cassave kroepoek

Bereiding

Stap 1
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat het van het vuur af met een theedoek tussen de pan en de deksel goed droog stomen (het overtollige water in de vorm van stoom wordt zo opgenomen door de doek en je krijgt een mooie droge korrel).

Stap 2
Bak in de olie het spek krokant en haal uit de pan en laat uitlekken in een servetje.

Stap 3
Bak in het vet de ui, knoflook, kruiden en peper op laag vuur glazig.

Stap 4
Voeg de prei toe en laat in een paar minuten gaar worden.

Stap 5
Meng de quinoa en de uitgebakken spekjes erdoor.

Variatietips

  1. Lekker met een gebakken eitje en cassave kroepoek
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!