• 31 maart 2005
  • 2 personen
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 4 el slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 gr boter
  • 1 el fijngemalen dille
  • 1 el bieslook
  • 100 gr gerookte zalm

Bereiding


Stap 1
Snij de gerookte zalm in blokjes. breek de eieren in een schaal en klop ze samen los met de slagroom, zout en peper. verwarm de boter in een koekenpan op halfhoog vuur, schenk hierna het eimengsel erbij en schep het gestolde ei steeds met een houtenspatel van de bodem zodat het nog vloeibare eimengsel eronder loopt. het roerei moet nog iets vochtig blijven en meng op dat moment de kruiden en de zalm erdoor.

Variatietips

  1. Maak het roerei liever in 2 porties als je pan niet groot genoeg is.
  2. Vervang de gerookte zal eens door gesneden ham, gerookte kip, blokjes kaas, gesmoorde stukjes asperge of andere vissoorten.
‹ Terug