• 3 juni 2006
  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 10 plakken filodeeg
  • 1 pakje diepvries spinazie
  • 1 ui
  • 75 gr margarine
  • 2 el honing
  • 20 gr krentjes

Bereiding


Stap 1
Laat de filodeeg ontdooien in plastic zoals op de verpakking staat (is meestal 1 a 2 uur). Haal ook alvast de spinazie uit de vriezer, zodat de kan ontdooien.

Stap 2
Snij het uitje en doe een beetje margarine in de pan (ongeveer een kleine eetlepel). Bak het uitje in de pan. Zodra het uitje een beetje glazig is de spinazie op laag vuur mee bakken.

Stap 3
Maak de spinazie op smaak door de honing, de krentjes, wat peper en zout mee te bakken.

Stap 4
Zodra de spinazie verwarmd is, de spinazie in een vergiet uit laten lekken en met een vork echt zoveel mogelijk vocht uit de spinazie drukken.

Stap 5
Verwarm de rest van de boter in de magnetron of in een pannetje tot het vloeibaar is.

Stap 6
Leg een schone, goed vochtige theedoek klaar. Neem het stapeltje filodeeg en smeer het bovenste plakje in met boter.

Stap 7
Neem het plakje van de stapel en vouw deze dubbel en leeg deze neer op het werkblad. Snel de vochtige theedoek over het stapeltje filodeeg leggen, anders droogt deze uit.

Stap 8
Leg op het dubbel gevouwen plakje rechts onder een flinke eetlepel van de spinazie.

Stap 9
Vouw de rechterhoek naar links in de vorm van een driehoek.

Stap 10
Smeer het gevouwen gedeelte in met boter en vouw het gevulde stuks naar links om.

Stap 11
Smeer vervolgens het gevulde stuk weer in met boter en vouw het laatste stuk deeg over het gevulde gedeelte zodat een driehoek ontstaat en smeer voor de laatste maal in met de boter. Herhaal dit met de 9 andere plakjes.

Stap 12
Leg op de ovenschaal bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de hoekjes vervolgens in 20 a 30 minuten goudbruin.

Variatietips

  1. Je kan het natuurlijk als als gezond tussendoortje serveren.;Je kan ook bladspinazie uit de diepvries gebruiken.
  2. Je kan de diepvries spinazie vervangen voor verse spinazie.
‹ Terug