22 juni 2012
2 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 6 stuks tijgergarnalen
  • 0.5 zakje sushi rijst
  • 1 stuk avocado, in lange plakjes gesneden
  • rijstazijn
  • bamboematje
  • 1 norivel
  • japanse mayonaise

Bereiding

Stap 1
Kook de sushirijst volgens de verpakking met een beetje zout. Roer de rijstazijn door de rijst en laat het afkoelen.

Stap 2
Bak de tijgergarnalen in olie en knoflook met wat peper, zout en peterselie.

Stap 3
Leg het bamboematje op het aanrecht en leg daar het norivel op. Neem de rijst en spreidt deze over het vel, doe dit met natte vingers en laat het achterste strook norivel +/- 1,5 cm leeg.

Stap 4
Besmeer de rijst met mayonaise en leg de helft van de gebakken garnalen op het vel en leg in de breedte de lange repen avocado er op.

Stap 5
Rol met behulp van het matje de sushi tot een rol en plak de naad met wat water vast en snij de rol in 8 stukken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Yu-ch’ih-t’ang (haaivinnensoep)

    4

    180 minuten

  • Garnalentoast met vis en kwartelei

    2

    20 minuten

  • Gevulde eieren met kabeljauwpuree en een garnaaltje

    8

    15 minuten

  • Kibbeling

    4

    15 minuten