22 juni 2012
2 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 6 stuks tijgergarnalen
  • 0.5 zakje sushi rijst
  • 1 stuk avocado, in lange plakjes gesneden
  • rijstazijn
  • bamboematje
  • 1 norivel
  • japanse mayonaise

Bereiding

Stap 1
Kook de sushirijst in het zakje in ruim water met zout ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Haal de rijst uit het zakje en laat goed uitlekken.

Stap 2
Roer de rijstazijn door de rijst en laat het afkoelen.

Stap 3
Bak de tijgergarnalen in olie en knoflook met wat peper, zout en peterselie.

Stap 4
Leg het bamboematje op het aanrecht en leg daar het norivel op.

Stap 5
Neem de rijst en spreidt deze over het vel, doe dit met natte vingers en laat het achterste strook norivel +/- 1,5 cm leeg.

Stap 6
Besmeer de rijst met mayonaise en leg de helft van de gebakken garnalen op het vel en leg in de breedte de lange repen avocado er op.

Stap 7
Rol met behulp van het matje de sushi tot een rol en plak de naad met wat water vast en snij de rol in 8 stukken.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!