• 22 juni 2012
  • 2 personen
  • 90 minuten

Ingrediënten

  • 1 norivel
  • 0.5 zakje sushi rijst
  • 1 avocado, in lange plakjes
  • 3 cm komkommer, in lange plakjes
  • rijstazijn
  • bamboematje
  • blikje tonijn
  • mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • sjalotje
  • bieslook

Bereiding


Stap 1
Kook de sushirijst in het zakje in ruim water met zout ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Haal de rijst uit het zakje en laat goed uitlekken. Roer de rijstazijn door de rijst en laat het afkoelen.

Stap 2
Doe het blokje tonijn in een schaal en meng met de peper, zout, mayonaise, wasabi, een gesnipperd sjalotje en de gesneden bieslook.

Stap 3
Leg het bamboematje op het aanrecht en leg daar het norivel op. Neem de rijst en spreidt deze over het vel, doe dit met natte vingers en laat het achterste strook norivel +/- 1,5 cm leeg.

Stap 4
Lepel de tonijnsalade op het vel en leg in de breedte de lange repen avocado en komkommer er op.

Stap 5
Rol met behulp van het matje de sushi tot een rol en plak de naad met wat water vast en snij de rol in 8 stukken.

Variatietips

  1. Maak verschillende soorten sushi's voor een lekkere avondmaaltijd
‹ Terug