Ingrediënten
- 1 pak verse tagliatelle
- 1 bosje dille
- 1 sjalotje
- 1 el lactose vrije margarine;
- 1 el meel
- 50 ml witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- 200 ml sojaroom
- zout
- peper
- snufje suiker
- voor de gegrilde zalm:
- 300 gr zalmfilet (150 gram per stuk)
- (knoflook) olijfolie
- voor de asperges:
- 250 gr groene asperges
- 2 tenen knoflook
- 40 gr lactose vrije margarine
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
Variatietips
- Het bosje dille kan ook vervangen worden door gedroogde dille.
- Je kunt de lactose vrije margarine vervangen door gewone margarine.
- Je kunt de sojaroom ook door kookroom vervangen.
Bereiding
Stap 1
Haal het onderste stukje van de groene asperges en voeg de olijfolie en de boter in een koekenpan en verwarm deze samen met de fijn gesneden knoflook, wat peper en zout. Voeg vervolgens de groene asperges erbij en bak in ongeveer 15 minuten goud bruin op halfhoog vuur.
Stap 2
Zet een pan water op om de tagliatelle straks in de koken en smeer ondertussen de zalmfilet in met de (knoflook)olie en gril de twee zalmmoten in de grillpan.
Stap 3
Maak ondertussen de dilleroomsaus. Smelt de boter in een hapjespan en bak het fijngesneden sjalotje glazig.
Stap 4
Strooi de meel erover en bak dit al roerend lichtbruin. Blus af met wijn en bouillon en laat alles 2-3 minuutjes zachtjes koken.
Stap 5
Voeg vervolgens de sojaroom en dille toe aan de saus en laat 3-4 minuutjes zachtjes koken en breng vervolgens de saus op smaak met peper, zout en suiker.
Stap 6
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet de tagliatelle af en roer door de dilleroomsaus.
Maak het bord op door eerst de tagliatelle op te scheppen. Leg hierop de gebakken groende knoflookasperges en leg hier op de gegrilde zalm.
Variatietips
- Het bosje dille kan ook vervangen worden door gedroogde dille.
- Je kunt de lactose vrije margarine vervangen door gewone margarine.
- Je kunt de sojaroom ook door kookroom vervangen.