16 januari 2007
2 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr kabeljauw of schelvis
  • 1 el citroensap
  • 1/8 liter slagroom of culinese van blue band
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr gesneden prei
  • 1 ui
  • 250 gr boter
  • 2 el gr pesto
  • zout en peper

Variatietips

  1. Lekker met tagliatelle of met gekookte aardappelen.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Pel de ui en de teen knoflook en snipper ze fijn.

Stap 3
Verhit de boter in een wok en bak de ui 3 min op een niet te hoog vuur. Voeg de knoflook en de prei toe en roerbak ongeveer 4 min.

Stap 4
Roer de pesto en de room door het preimengsel en breng dit (lekker pittig) op smaak met peper en zout.

Stap 5
Doe het mengsel in een ovenschaal en schep de vis (die je in stukken hebt gesneden en met citroensap hebt besprenkeld) erdoor.

Stap 6
Dek de schaal af en laat het gerecht ongeveer in 25 min gaar worden.

Variatietips

  1. Lekker met tagliatelle of met gekookte aardappelen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kerrie ei met rijst

    3

    60 minuten

  • Ovenschotel aardappel broccoli ananas

    4

    45 minuten

  • Blanquette met varkens/kalfsvlees

    4

    50 minuten

  • Hete kip van Denise

    4

    30 minuten