Ingrediënten
- 300 gr kabeljauw of schelvis
- 1 el citroensap
- 1/8 liter slagroom of culinese van blue band
- 1 teen knoflook
- 250 gr gesneden prei
- 1 ui
- 250 gr boter
- 2 el gr pesto
- zout en peper
Variatietips
- Lekker met tagliatelle of met gekookte aardappelen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Pel de ui en de teen knoflook en snipper ze fijn.
Stap 3
Verhit de boter in een wok en bak de ui 3 min op een niet te hoog vuur. Voeg de knoflook en de prei toe en roerbak ongeveer 4 min.
Stap 4
Roer de pesto en de room door het preimengsel en breng dit (lekker pittig) op smaak met peper en zout.
Stap 5
Doe het mengsel in een ovenschaal en schep de vis (die je in stukken hebt gesneden en met citroensap hebt besprenkeld) erdoor.
Stap 6
Dek de schaal af en laat het gerecht ongeveer in 25 min gaar worden.
Variatietips
- Lekker met tagliatelle of met gekookte aardappelen.