10 maart 2010
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr kabeljouw
  • 150 gr hollandse garnalen
  • 200 gr verse zalm
  • 200 gr koolvis of pollak
  • ui
  • prei
  • bieslook
  • peper en zout
  • room culinaire (pakje)
  • half visbouillon blokje

Variatietips

  1. Je kan er een klein scheutje cognac aan toevoegen voor de liefhebber.

Bereiding

Stap 1
Pan met kokend water opzetten.

Stap 2
De vis (garnalen nog niet) in een vergiet even een minuutje in de pan met water laten zakken, daarna er uit halen en even laten afkoelen.

Stap 3
De prei en de ui even aanfruiten in een pannetje.de room culinaire toevoegen en zout en peper toevoegen en de bieslook en het visbouillon blokje even in laten koken en als het te dik word een drupje water toevoegen.

Stap 4
De room in een ovenschaal gieten en de vis erbij en de Hollandse garnalen. Alles voorzichtig omzetten en nog een kwartiertje in de oven op 170 graden. Serveren met eigengemaakte frites of met een lekker bruin stokbroodje met kruidenboter.

Variatietips

  1. Je kan er een klein scheutje cognac aan toevoegen voor de liefhebber.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm met romige mosterdsaus

    4

    15 minuten

  • Zalmtournedos

    4

    45 minuten

  • Pokebowl zalm

    2

    30 minuten

  • Roerei met zalm

    2

    20 minuten